türkiye otobüs firmaları Otobüs Firmaları Otogarlar Otobüs Bileti Seyahat

2024 Ramazan Bayramı Otogar Telefon Numarası

2024 Yılı Ramazan Bayramı Ne Zaman? Kaç Gün Tatil?

2024 yılı resmi tatil günleri takviminde Ramazan Bayramı bu sene arefe günü 9 Nisan 2024 Salı gününe geliyor. Bayram günleri ise (3 gün) Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerini kapsıyor. Bu sene Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkma ihtimali var, 8 Nisan Pazartesi günü resmi tatil ilan edilir ise, 9 Nisan Salı arefe gününün yarım gün olması ile 9 günlük bir tatil olası görünüyor. Tabi buna hükümet karar verecek. İlerleyen günlerde Ramazan Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağını resmi açıklamalardan öğrenebilirsiniz.

Ramazan Bayramı tatili yoğunluğu otobüs ve uçak yolculuklarında başlama tarihi 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı (arefe) günleri olacaktır. Bu günlerde otogarlar ve havalimanları yoğun bir trafik yaşayacaktır. Planladığınız Ramazan Bayramı seyahati için otobüs bileti ararken bu tarihlere dikkat ediniz. Ramazan Bayramı Tatili için dönüş yoğunluğunun oluşacağı tarihler bayramın ikinci günü 11 Nisan Perşembe ve bayramın son günü 12 Nisan Cuma günleri yaşanacaktır. Dönüş için otobüs bileti ve uçak bileti ararken de bu tarihlere dikkat etmekte yarar var. Ramazan Bayramın da otogarlarda oluşan aşırı yolcu yoğunluğunu eritmek için otobüs firmaları ek seferler düzenlemektedir. Bayramda otobüs bileti bulma sıkıntısı yaşamamak için biletinizi önceden satın alınız. Ramazan Bayramı tatilinin denk geldiği günler aşağıda listelenmiştir.

Ramazan Bayramı Tatili Takvimi 2024 Yılı:

9 Nisan Salı (Arefe Günü)
10 Nisan Çarşamba (Bayramın 1. Günü)
11 Nisan Perşembe (Bayramın 2. Günü)
12 Nisan Cuma (Bayramın 3. Günü)

İlgili Yazılar;

 
ramazan bayramı otobüs bileti

Üç Aylar ve Ramazan Bayramı;

Üç Aylar Recep Ayı ile başlar, Şaban ile devam eder ve Ramazan Ayı ile sona erer. Oruç tutma ayı olan Ramazan Ayı bitiminde ise üç gün süren ve dini bir bayram olan Ramazan Bayramı kutlanır. Şeker Bayramı adı ise, Ramazan Bayramı’nda hurma ve şekerleme yeme geleneğine dayanır. Bayramın Osmanlı dönemindeki adı olan “Iyd-ı Fıtır” isminden Türkçeleştirilmişidir.

Ramazan Bayramı;

Ramazan Bayramı’nın ilk günü sabahında camilerimizde sabah bayram namazı kılınır. Bayram namazını sadece erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise bayram hutbesi okunur. Bayram günleri boyunca eş, dost, komşu ve akraba ziyaretleri yapılır. İlk bayram ziyaretleri aile büyüklerinin elleri öpülerek ve ilk onlar ziyaret edilerek başlar. Kurumlarda toplu bayramlaşma düzenlerler. Bayram ziyaretlerinde konuklara kolonya, tatlı ve şekerlemeler, çikolata ikram edilir. Bazı evlerde bayram için ev baklavası açılır.

Bayramda en güzel elbiseler giyilir, bakımlı ve temiz olmaya özen gösterilir. Herkes var olan en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bu yeni kıyafetler çocuklara ayrı bir bayram sevinci yaşatır. Genelde büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya para verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme ve harçlık toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.