İçerisinde bulunan eserler ile görenleri büyüleyen Antalya Arkeoloji müzesi 1922 yılında kurulmuştur. Birinci dünya savaşı sırasında İtalyanların eserleri yağmalamasının önüne geçmek ve tarihi eserleri korumak amacıyla Süleyman Fikri Erten tarafından ilk temelleri atılan Antalya Arkeoloji Müzesi günümüzde içerisinde bulunan eserlerle birlikte farkındalık yaratan bir müzedir. Birinci dünya savaşı sırasında İtalyan arkeologlar tarihi eserleri toplayarak İtalyan büyükelçiliğine götürmeye başlamıştır. Oldukça can sıkıcı olan bu durumu engellemek amacıyla öğretmen olan Süleyman Fikri Bey yoğun bir çalışma yürütmüştür. Eserler için gönüllü olarak çalışmaya başlamış ve geride kalan eserleri Antalya Arkeoloji müzesinde toplamayı başarmıştır. Yapılan bu yoğun çalışmaların fayda vermesi ardından Antalya Arkeoloji müzesi ilk olarak Alaaddin Camisinde kurulmuştur.
Bir süre eserlerin saklanması için kullanılan Alaaddin Camisi küçüklüğü sebebiyle zamanla yetersiz kalmıştır. İtalyanların geri çekilmesi ardından lise öğretmeni Süleyman Fikri Bey diğer tarihi eserleri de alarak sergilenmesi için oldukça küçük olan müzeye getirmiş ve ardından daha büyük bir müze için arayışa geçmiştir. Daha büyük ve geniş bir alana ihtiyaç duyulması ardından Antalya Arkeoloji müzesi 1937 yılı sonlarında Yivli Minare Cami’sine taşınmıştır. Bir süre bu caminin müze olarak kullanılması sonuç verse de zamanla eserlerin yoğunluğu sebebiyle Yivli Minare Cami’si de yetersiz kalmıştır. Arkeolojik çalışmaların yoğunlaşması ve her geçen gün eser sayısının artması ile birlikte Antalya Arkeoloji Müzesi günümüzde Konyaaltı’nda bulunan binasına taşınmıştır. 1972 yılında binanın taşınması ile birlikte müze büyüklüğü ve eserleriyle dikkat çekmeyi başarmıştır. Öyle ki 1988 yılında "Avrupa Konseyi Özel Ödülü” almaya hak kazanmıştır.
İçeriği oldukça geniş olan Antalya Arkeoloji müzesi 30.000 metrekare alana yayılmıştır. 14 farklı salona sahip olan Antalya Arkeoloji Müzesi içerisinde 5.000 eser sergilenmektedir. Bu eserlerin yanı sıra sergilenmeden korunan eserlerin sayısı 25.000 – 30.000 civarındadır. Özellikle Antalya bölgesi ve çevresinde yaşamış olan uygarlıklara ait eserlerin sayısı oldukça fazladır. Likya, Pamfilya ve Psidia uygarlıklarına ait eserler özenle sergilenmektedir. Arkeolojik çalışmalar sonucunda ele geçen tarihi eserler paleolitik çağa kadar uzanmaktadır.
Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesi, Bahçelievler mahallesi, Konyaaltı caddesinde bulunan müzeye ulaşım Antalya içinden gelecek misafirler için oldukça kolaydır. Antalya Müzesi dünyaca ünlü ve merak edilen bir yer olması sebebi ile ülkenin ve dünyanın her yerinden misafir ağırlamaktadır. Müzeye ulaşmak için şehirler arası otobüs yolculuğunu tercih edecek tarih severler, Antalya Otobüs Firmaları sayfamızdan firmaları karşılaştırıp en uygun Antalya Otobüs Biletini online satın alabilirler.